my birthday daisypath

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Monday, April 15, 2013

Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul pt 1

Assalamualaikum. Its me again. ;)

The tittle sounds interesting.. Pemilik Cintaku setelah Allah dan Rasul. Hehe. This is just a sharing. So bukan nak menunjuk or else.

Kisah bermula pda hujung bulan march 2012. Adoi. Susah nya bercerita dlm bahasa baku. Kalau terselit bahasa sarawak, maaf pada yg tak faham. Sila buat2 faham. :D

Oke, HUJUNG MARCH 2012 aritu, saya ade la pergi nusrah2 jemaah masturat yg keluar dekat miri. sbb practikal jgak kan, jadi duduk kat miri. then saya ada rapat yg sorg makcik ni. Tp dh lama dh mmg rapat. Makjah(makcik ct khadijah) kawan kepada mak n isteri kepada salah sorg syura Miri n dia org kelantan)

Satu hari tu tjadi conversation yg menyebabkan jantung berdegup 140 bpm. Haha.

MJ: umi bila nak kawen? Boleh kelua masturat.

Rasa mcm rimas jugak, suka jgak. Haha. Plek nya perasaan. Tapi sapa yg tak nak kawen? Sumaaa pun org nak. Yg taknak tu tak tau lah pulak. Hehe.

Saya: taktau lagi bila ni makjah. Tggu ada jodoh.

Makjah dgn selamba nya bkata,

MJ: Makjah ade calon utk kau ni. Ade 3 org, kau pileh la.

Yarabbi terkejut beruk dgr makjah ckp mcm tu. hehe. *terkejut ke suka nak memulakan proses pemilihan??? Haha*

Saya: sapa makjah? Handsome tak? Kaya tak?(doa soalan ni saje nak bgurau ngn makjah) Karkun??

MJ: ha'ah lah karkun. Yg lain kau tgk lah sendiri.

Saya: aaa ye ke makjah? Nanti saya pergi tya2 pendapat mak abah n makcik2 masturat dulu.

MJ: mak kau tau dh.

Saya: makjah bagitau?

MJ: ye lah, sapa lagi. (Dia gelak)

Saya: nanti ckp ngn mak mcm mana.

Conversation kita org stop kat sini. Masa ni tgh nusrah jemaah KL kalau tak silap. Lupa2 ingat lah. Dalam hari yg sama, ada plak kakak masturat nak introduce saya dgn adik kpd husband dia. -.-" tetiba jadi stress. Saya jawab kat kakak tu, 'inshaAllah kak kalau ade jodoh tak kemana'. Nmpak sangat kot bunyi malas nak layan lagi. Akak tu pun trus stop cerita pasal tu. fenin kefale.

Then the next day jemaah tangguh. Duduk lah sekali dalam bayan wapsi. *suka lah program2 mcm ni!*

The next day tu lagi, saya trun practical mcm biasa kat airport Miri. Pagi tu terima satu msg. Dri salah sorg yg nak d introducekan makjah kat saya. Tapi takda jodoh, kita org tak ada apa2.

9/04/2012 saya terima satu lagi msg dengan bunyi yg sama dan dr num dan org yg berbeza. Dia memperkenalkan diri sebagai Mohd Sapri Amir, org kuching, bekerja d Miri dan mula terlibat dgn usaha di Miri. Hmm ye Saya balas.

Dan pada bulan yg sama dia msg saya ajak nikah! Ya Allah. Happy nyaaaa. Then start aritu saya slalu bertanya dgn makcik2 masturat yg husband dia rapat dgn lelaki tu. mak pun rajin tanya jgak. Abah masa ni maseh offshore kat oversea. Kat Abu Dhabi kalau tak silap. Abah pun tau. Saya contact ngn abah through email je. Sbb takleh nak kol or msg. Sbb dia jaoh kan. N abah pun tau jgak pasal ni.

So far semua info yg saya tau pasal dia suma nya baik2 alhamdulillah. N org2 yg bagitau pun boleh dpercayai. Masa ni rasa mcm untung semacam. Haha. Pastu mak suruh saya buat istikharah setiap malam.

Awl bulan mei, ttba dia msg ckp dia nak pergi tgk muka saya y sangat tak cantek ni. Family pun oke. Aaaa malu nya! 20 minit dia tggu saya nak bukak, tak sampai 30 saat saya bagi dia tgk! Haha. Lucu masa ni. Mak mcm nak marah dah asyik suruh bukak purdah. Siap ckp depan dia lagi 'degil na juak'. Haha. Malu sangat! Rasa mcm nak korek lubang pastu masuk muka dalam lubang tu buat selama lama nya!!

Malu bertambah2 bila dia cakap, 'alhamdulillah, inshaAllah'(smbil angguk kepala tanda suka). Aaa malu nyaa.

Lepas istikharah, doa, hati ni rasa suka pulak dgn dia. Jadi saya bagitau lah yg saya setuju. N 19/05/2012 kita bertunang. Sangat simple oke. Ada family saya, which is mak, adik2 n abg. N wakil dia, makjah n pakcik majid. Abah takde. Abah takleh balik lagi, jadi abah suruh truskan.

Ya Allah. Aku dh jadi tunang org.^.^ rasa nak melompat2.

Start aritu, makjah n mak pun bincang dgn dia pasal nikah. Tarikh belum ada, tapi family nak as soon as possible. Tapi dh bincang semua. Tak lama pastu dia klua 40 hari.......to be continued.. Haha. Nak makan dulu.. Assalamualaikum!

*saya tak tere nak cerita, jadi ayat pun tunggang tebalek, tak paham sila buat2 paham ya. ;).. <3



12 comments:

  1. terbaik....kak ummu....waiting for next entry.....nak tanya ayah akak keja offshore ke......bole tolong tanya ada tempat keja kosong tak....dalam bulan 11 gitu....tolong ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup offshore. Nak kerja offshore kena ambik safety course dulu.

      Delete
    2. ok...mcm tu.So macam mana nak ambil safety course tu ya??

      Delete
  2. huhuh... cemburunya saya ngan encik mohd sapri amir ni dapat isteri mcm admin blog ni.. ya Allah sya nak brnikah mcm ni ya Allah :'( ...
    wanita yng cintakan usaha agama.... doa kan kamu jdi keluarga yng sakinah,warrohmah dan mawaddah dan d kurniakan zuriat yng mnjadi da'ie2 Allah .. karkun from sabah...

    ReplyDelete
  3. tahniah.. moga jd sayap yg istiqamah

    ReplyDelete
  4. Sapri tok mohala nok ne sigik oo?

    ReplyDelete
  5. assalamuailakum.. ^^ kak umi..sy pun ank dri family karkun jgk hehe sonok bce blog akk..sy jamaah dri kl..^^ mge2 bile klua mastrat ti dpt tsrempak dgn akk hehe :)

    akk klau ad fb add sy..huruleleiin@gmail.com :) jazakallah :) assalamuailakum

    ReplyDelete